Holladay-Lions Recreation Center Renovation and Expansion

Holladay-Lions Recreation Center Renovation and Expansion

Project Description

The Holladay-Lions Recreation Center project represents a renovation and expansion of an eight-year-old facility that originally included a two-pool natatorium, a fitness area, a group exercise room and locker rooms. The addition includes a gymnasium with a running track, a multiuse room, a conference room, a wet classroom/party room, a teen lounge area, a short-term childcare area and new administration areas.

Windows provide views from the new control desk and lobby into the gymnasium and running track, creating relationships between major program areas. The running track affords views of numerous interior components, as well as to a nearby mountain range. The placement of natural light minimizes heat gain while framing views to the mountains and surrounding area.

As seen in the new flooring and finishes, the addition and remodeled areas incorporate a palette of colors that reflect the vitality of the activities for which the center was intended. The center also features a mobile sculpture in a high-bay area of the building that is animated by the use of natural light.

The defining exterior element of the existing building was the subtle curving of walls and punched windows, and the new design develops and strengthens the existing context, creating a cohesive architectural expression.


Project Details

Architect: EDA Architects; Salt Lake City, Utah
Construction Cost: $3.8 million
Square Feet: 20,127
Occupancy: December 2008

Basketball Backboards/Supports: ADP Lemco Inc.

Divider Curtains: ADP Lemco Inc.

Flooring, Aerobics: Mondo

Scoreboards/Timing Systems: Daktronics Inc.

Surfaces, Track: Mondo

Volleyball Nets and Standards: ADP Lemco Inc.


  •