Premium Partners

Bamboo Bay at the Shoreview Community Center

Shoreview, MN
Construction Cost: $16 Million (total expansion)
Area / Square Feet: 7,000 (aquatics expansion)
Occupancy Date: February 2019

Transforming a nondescript community center into the stylish and family-focused “Bamboo Bay” was no small task. It took a collaboration between four companies, community leaders, and input from local children to make Bamboo Bay the community destination for families it is today. Bamboo Bay offers families a year-round retreat to escape the Minnesota winters and enjoy this temperature-controlled tropical oasis.

Bamboo Bay is themed to look like a tropical island, complete with palm trees, oversized parrots, turtles and bamboo railings. The zero-depth-entry pool design replicates the feeling of walking from a sandy beach into the ocean. The “island” of Bamboo Bay is surrounded by tiki huts with thatched roofs that provide spaces for families to relax or store their belongings while they enjoy the water. Younger users will enjoy the tot-sized play structure, with bubbling geysers, sprinklers and sprayers, while older users will enjoy the twin racing slides and a dumping bucket.

The most important feature of Shoreview’s Bamboo Bay is completely invisible: safety. The stylish sandcolored mosaic pattern flooring is slip-resistant, impact-absorbing and antimicrobial.