Premium Partners

Student Recreation Center, University of Connecticut

Storrs, CT
Construction Cost: 97,000,000
Area / Square Feet: 212,575
Occupancy Date: August 2019

UConn’s 2015 Campus Master Plan laid out a vision for the physical development of the Storrs campus. One priority was to create a vibrant student precinct along Hillside Road, with the new Student Recreation Center as its centerpiece.

Sited within a five-minute walk of 75 percent of the university’s residential community, the dynamic and welcoming destination supports the goals and aspirations of this top-ranked institution. Surrounded on every edge by major academic, research, athletic and student life programs, each exterior face of the building is composed, detailed and finished to a high visual standard. Massing, fenestration, color palette and sustainable design features manifest the facility’s unique programmatic mission and are compatible with the surrounding scale. The project has been designed to meet Connecticut’s High-Performance Building Standards and is anticipated to achieve LEED Gold certification.

From day-one, the core mission was to build a community destination that would provide a tangible sense of belonging and an environment that values, embraces and enriches individual differences. With a long-standing reputation in collegiate athletics and national academic rankings, UConn now has a Student Rec Center that supports the university’s wider mission to attract and retain students and to promote wellbeing and resiliency of all members of the campus community.